Pular para o conteúdo

Alimentos

  1. CHIATTONE, P. V.; TORRES, L. M.; ZAMBIAZI, R. C. Aplicação do ozônio na indústria de alimentos, Nutr., Araraquara, v.19, n.3, p. 341-349, 2008.

 

  1. BILITZKY; J. HUTTNER; M. HOVARTH. Aplicações do ozônio na indústria de alimentos e agricultura, Ozone, Budapest, Hungry, 1985.

 

  1. SILVA, S. B.; LUVIELMO, M. M.; GEYER, M. C.; PRÁ, I. Potencialidades do uso do ozônio no processamento de alimentos, Ciências Agrárias, Londrina, v. 32, n. 2, p. 659-682, 2011.

 

  1. Zentox Corporation. Ozone in Food Processing Applications. Past Experience, Future Potential and Regulatory Issues.

 

  1. RICE, R. G. IOA-pag user success reports–commercial applications of ozone in agri-foods.

 

  1. VANETTI, M. C. D. Aspectos microbiológicos de produtos minimamente processados.

 

  1. PANDISELVAM, R.; SUNOJ, S.; MANIKANTAN M. R.; KOTHAKOTA, A.; HEBBAR, K. B. Application and Kinetics of Ozone in Food Preservation, Ozone: Science & Engineering, vol. 39, no. 2, 115–126, 2017.

 

  1. NASCIMENTO, M. S.; MORENO, I.; KUAYE, A. Y. Bacteriocinas em alimentos: uma revisão, J. Food Technol., v. 11, n. 2, p. 120-127, abr./jun. 2008.

 

  1. VALENOTTI, E. A.; GONZÁLEZ, C. Effective solutions through the application of ozone – Application in Food Industry, Phoenix, Octubre, 2011.

 

  1. NAITO, S.; TAKAHARA, H. Ozone Contribution in Food Industry in Japan, Ozone: Science & Engineering, 28: 425–429, 2006.

 

  1. Seção de Microbiologia Alimentar, Instituto Adolfo Lutz, Secretaria de Saúde Pública.

 

  1. Ozone in wineries.

 

  1. FERRAL-PÉREZ, H.; BUSTILLOS, L. G. T.; MÉNDEZ, H.; RODRÍGUEZ-SANTILLAN, J. L.; CHAIREZ, I. Sequential Treatment of Tequila Industry Vinasses by Biopolymer-based Coagulation/Flocculation and Catalytic Ozonation, Ozone: Science & Engineering, VOL. 38, No. 4, 279–290, 2016.

 

  1. GUZEL-SEYDIMA, Z. B.; GREENEB, A. K.; SEYDIMA, A. C. Use of ozone in the food industry, Wiss. u. Technol. 37 453–460, 2004.

 

Açúcar

Agrotóxicos

Frutas, verduras e legumes

Sementes e grãos

Carnes

Leite e queijos

Teses e dissertações